Aromatherapie is het therapeutisch werken met aroma’s (= geuren) onttrokken uit de planten namelijk uit bloemen, bessen, zaden, bladeren, takken, hout, wortels, naalden, hars, kruiden.

De aromatherapie richt zich op de volledige mens en is daarom een holistische benadering ( ‘Holos’ = ‘heel’ of ‘volledig’ = Grieks).
De mens is een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid.

Door het gebruik van etherische oliën wordt de lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid verbeterd en in stand gehouden.

Een etherische olie is een olie die verkregen wordt door het extraheren van bestanddelen van planten via stoomdestillatie en andere methoden. Het is een vluchtige, geurende en geconcentreerde olie.
De olie bevat de levenskracht of essentie van de plant. De essentie is ‘ het wezenlijke ‘ van de plant en zit in de trilling (= de frequentie= Hz).

Het doel is om ondersteuning te bieden op lichamelijk en psycho-energetisch vlak en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Via verstuiving, baden en massages laten we de etherische oliën binnenkomen in ons lichaam en genieten we van hun heilzame werking.